Trapetsplåt

Trapets

Trapetsplåt är en typ korrugerad profil präglad i form av en trapets. Den är använd mycket ofta för byggandet av tak och fasader. Stort utbud av profiler och arter, bland vilka den mest använda galvaniserad och belagd stål möjliggör flexibel användning på tak, fasader, staket och grindar samt bärande konstruktioner i allt byggande.

Trapetsplåt med låg profil används för tak och fasader av byggnader, inklusive bostäder, garage och kommersiella byggnader. Högre profil, med ökad styrka jämfört med föregående, främst används i bärande konstruktioner och tak med stora spännvidder. Denna trapetsplåt ger ökad styrka och styvhet av strukturen. För närvarande omfattar tillverkarnas stort erbjudande galvaniserad trapetsplåt, stålplåt, plåt täckt med aluzink eller belagd aluminium. Lakan finns tillgängliga i olika tjocklekar.

Stort utbud av profiler gör det möjligt att realisera en mängd även de mest sofistikerade strukturellt projekt. Den stora fördelen är den enkla installationen av lätta byggnader, vilket orsakar en hög hastighet av arbete och minskar kostnaderna för investeringen.